2021 NBA Play-Off Finalleri altıncı maçında sahasında Phoenix Suns’ı konuk eden Milwaukee Bucks oldukça çekişmeli geçen maçı 105-98 kazanarak seride durumu 4-2’ye getirdi ve 2021 NBA şampiyonu oldu. 47-42 Phoenix Suns üstünlüğüyle tamamlanan ilk yarı sonrası ikinci yarıda Giannis Antetokounmpo‘nun önderliğinde oyunun kontrolünü eline geçiren Milwaukee Bucks, Yunan yıldızın 50 sayı – 14 ribaunt – 5 blokluk performansıyla bugüne kadarki tek NBA şampiyonluğunun 50. yıldönümünde ikinci kez NBA şampiyonluğunu elde etti. MVP ödülü de beklendiği üzere Giannis Antetokounmpo‘nun oldu.
Tüm zamanlar NBA finalleri ve şampiyonlarına göz atmak için tıklayın

Karşılaşmaya iki takım da, maçın önemini oldukça iyi kavramış bir şekilde savunmaya ekstra özen göstererek başlarlarken, ilk beş dakikada iki takımdan da oldukça düşük hücum yüzdeleri izledik. Bu çeyrekte Milwaukee Bucks’ın topu Giannis Antetokounmpo‘nun eline vererek pota altından skor üretmeyi tercih etmesi Bucks’ın skor problemini çözerken, Khris Middleton ve Bobby Portis‘in de dış şutlarla skora katkıda bulunmaları ev sahibinin henüz ilk çeyrek sonunda çift haneli farkı yakalamasını sağladı: 29-16. Bu çeyrekte üç sayı çizgisi dışından 2/9’de kalan Phoenix Suns fazla top kaybı yapıp pota altında da Deandre Ayton’la kolay şutları kaçırınca Bucks’ın taraftarı önünde ilk çeyrekten ritmi yakalamasına engel olamadı.
Devin Booker’ın bençte olduğu ikinci çeyrek başında Cameron Payne‘in sayılarıyla 3.5 dakikada 10-0’lık bir çeyrek başlangıcı yapan Phoenix Suns maça bir kez daha ortak oldu. Brook Lopez’in bençte olduğu dönemde hücumu açmakta oldukça zorlanan Milwaukee Bucks Phoenix Suns’ın ilk çeyrekteki zaafı olan boyalı bölge savunmasını toparlamasıyla birlikte 8 dakika içinde sadece 4 sayı bulabilirken, bu süreçte 19-4’lük bir seri yakalayan Suns skorda ilk kez üstünlüğü elde etti: 35-33. Chris Paul‘un da sayı ve asistleriyle kendisinden beklenen katkıyı vermeye başlaması Phoenix Suns hücumlarının akıcılığının artmasını sağlarken, bu çeyrekteki iyi savunma ve akılcı hücumlar ilk devre sonunda skorbordda 47-42’lik Phoenix Suns üstünlüğünü beraberinde getirdi.
İkinci yarıya Giannis Antetokounmpo‘nun tek kişilik hücumlarıyla başlayan Milwaukee Bucks bu çeyrekteki ilk 18 sayısının 14’ünü Yunan yıldızdan bularak skoru dengeye getirdi. Antetokounmpo’ya çeyrek ortasında Brook Lopez‘den de destek gelmeye başlaması Bucks’ın bir kez daha momentumu yakalamasını sağlarken, çeyrek başında Devin Booker, ortalarında ise Chris Paul dışında sayı bulmakta zorlanan Phoenix Suns aynı ilk çeyrekteki gibi skor üretmekte zorlamaya başladı. Maçın yavaş yavaş Bucks’a kaymaya başladığı dakikalarda bençten gelen Frank Kamisky‘nin kritik katkıları Suns için X-faktör olurken, bu katkılar ve Devin Booker‘ın sayıları sonrası son 12 dakikaya 77-77’lik eşitlikle girildi.
Final çeyreği karşılıklı sayılarla başlarken, iki takımın da savunmalardaki agresifliği bir seviye daha artırdıklarını izledik. Phoenix Suns kısalarıyla Giannis Antetokounmpo arasındaki düelloda Yunan forvet bir adım öne çıkarken, kendisini durdurmak adına yapılan fauller sonrası gelen serbest atışları da, önceki maçlardan farklı olarak yüzdeli bir şekilde sayıya çevirdi. Son 5 dakikaya 94-90 önde giren Milwaukee Bucks, Giannis’in sahanın her yerinden atmaya devam etmesi sayesinde üstünlüğünü korurken maçın son dakikasına da 100-96 önde girdi. Khris Middleton‘un el üstü kaydettiği jump shot belki de şampiyonluğun kaderini çizerken, kalan sürede panik şutlarında isabet kaydedemeyen Phoenix Suns’a karşı hata yapmayan Milwaukee Bucks sahadan 105-98 galip ayrıldı ve NBA şampiyonluğunu elde etti.
Milwaukee Bucks’ta Giannis Antetokounmpo 50 sayı – 14 ribaunt – 5 blokla MVP olurken, Khris Middleton 17 sayı – 5 ribaunt – 5 asist – 4 top çalma, Bobby Portis 16 sayı – 3 ribaunt, Jrue Holiday 12 sayı – 9 ribaunt – 11 asist – 4 top çalma ve Brook Lopez de 10 sayı – 8 ribaunt ile şampiyonlukta önemli rol oynadılar. Phoenix Suns’ta ise Chris Paul 26 sayı – 5 asist, Devin Booker 19 sayı – 5 asist ve Jae Crowder da 15 sayı – 13 ribaunt – 4 top çalmayla karşılaşmayı tamamladılar.