Turkish Airlines Euroleague’te son maçlarda ciddi bir düşüş yaşayan Fenerbahçe Beko, kötü performansına ve sonuçlara üst üste üçüncü İspanya deplasmanında Real Madrid karşısında da devam etti. Maçın henüz ilk çeyreğinde çift haneli farkla geri düşen ve ilk yarıyı 36-49 geride tamamlayan Fenerbahçe Beko, ikinci yarıda farkın açılmasına engel olamayarak sahadan 74-94 mağlup ayrıldı ve bu sezon onuncu maçında altıncı yenilgisini aldı. Önceki iki maçında Barcelona ve Baskonia’ya da farklı mağlup olan Fenerbahçe Beko, bu sonuçla İspanyol takımlarıyla oynadığı son üç Euroleague maçında toplam 80 sayı fark yemiş oldu.

Karşılaşmaya başlamadan kısa bir süre önce Jan Vesely‘nin de maç kadrosundan çıkarılmasıyla pota altı rotasyonu oldukça daralan Fenerbahçe Beko, maçın başında pota altında Walter Tavares‘i durdurakta oldukça zorlandı. Tavares’in hücum ribauntlarına çözüm bulmak amacıyla pota altına kapanan Fenerbahçe savunmasına karşı ilk dakikalarda üç sayı çizgisi dışından çember döven Real Madrid ilerleyen dakikalarda Jaycee Carroll ve Anthony Randolph ile orta ve uzak mesafeli isabetler de bulmaya başlayınca ilk çeyrek sonuna geldiğimizde Fenerbahçe aleyhine 12-28’lik bir skor oluşması kaçınılmaz oldu.
İkinci çeyreğe Danilo Barthel‘in sayılarıyla başlayıp hayat belirtileri gösteren Fenerbahçe Beko, Bobby Dixon‘un da oyunu hareketlendirmesiyle birlikte skor üretiminde yaşadığı problemi atlatmış oldu. Savunmada aynı direnci oyuna yansıtamayan sarı lacivertliler, Facundo Campazzo‘nun Real Madrid hücumlarını başarıyla yönlendirmesine engel olamayıp (ilk yarıda 9 asist), Alberto Abalde‘nin de benchten gelip kaydettiği basketlere izin verince soyunma odasına 36-49’luk skor dezavantajıyla gitti.
Soyunma odası dönüşü de Facundo Campazzo‘nun sayı ve asistleriyle başlayan Real Madrid, Alberto Abalde‘nin de skora katkısıyla farkı 20 sayı üzerine çıkardı. Fenerbahçe Beko bu dakikalarda tamamen düzenden çıkıp bireysel gayretlere ve anlık çözümlere bel bağlamaya başlarken, Igor Kokoskov‘un da kenardan gerekli enerjiyi sağlayacak hamleleri yapmakta yetersiz kalması Real Madrid’in son 10 dakikaya 72-51 önde girmesini sağladı. Final periyodunda da oyun disiplininden kopmadan ve rehavete kapılmadan oynamaya devam eden Real Madrid karşısında savunmada zorlanan Fenerbahçe Beko, Danilo Barthel ve Jarell Eddie‘nin üçlükleriyle farkın daha fazla açılmasına engel olurken, Jaycee Carroll‘dan gelen basketler Real Madrid’in farkı 20 sayı civarında tutup sahadan 94-74 galip ayrılmasını sağladı.
Fenerbahçe Beko’da Danilo Barthel 3/4 üç sayı isabetiyle kaydettiği 22 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olurken, Lorenzo Brown da 18 sayı – 6 ribaunt – 5 asistlik performansıyla ayakta kalabilen bir diğer Fenerbahçe’li oldu. Real Madrid’te ise Alberto Abalde 17 sayı, Jaycee Carroll 15 sayı, Anthony Randolph 14 sayı – 4 ribaunt, Walter Tavares 13 sayı – 6 ribaunt – 3 blok ve Facundo Campazzo da 7 sayı – 12 asist – 3 top çalma ile farklı galibiyetin mimarları oldular. Real Madrid’in takım halindeki 31-10 asist üstünlüğü ise dikkat çekici bir istatistik oldu.